HTML

vincent

Friss topikok

Címkék

Adóhivatal és a korrupció elleni küzdelem

2013.12.22. 16:09 ilovevincent

Megbukott az Adóhivatal azon a Közbeszerzési Döntőbizottsági eljáráson, melyen kiderült, hogy csak az Opel Astra típusú járművek feleltek volna meg a NAV számára szolgálati járművek gyanánt. Minden más versenytárs autói alkalmatlanok voltak az Adóhivatalnak. Épeszű ember aligha van ebben az országban, aki úgy vásárolt volna magának középkategóriás autót, hogy százezrekkel, milliókkal többet fizessen azért, hogy pl. 2 cm-el hosszabb legyen a tengelytávja az autónak, vagy ne 145 cm legyen a magassága egy hanem 150 cm. Márpedig így lettek a NAV autóbeszerzésének feltételei megállapítva. 

corr reforms.JPG

Gyakoriak voltak az ilyen és hasonló hírek, egészen addig amíg elege nem lett a kormánynak bő két éve az effajta negatív publicisztikákból. Hogy milyen változásokat eredményezett a rendszer átalakítása, azt az alábbi hasonlat tudná legjobban szemléltetni:

Mit szólnál, ha holnaptól a kormány felszámolná a teljes közlekedésrendészetet, és milliókat kellene fizetned a bíróságokon is, ha perelni akarnád aki neked kárt okoz? Játszunk csak el a gondolattal egy pillanatra!

Be lehetne persze ülni a volán mögé az esti sörözés után, kipróbálni az M7-esen mennyi az autónk végsebessége vagy ott parkolni a városban ahol éppen jólesik. A hurrá érzés valószínűleg csak addig tartana, amíg egy részeg állat ripityomra nem törné az autódat, vagy el nem gázolná valamelyik szerettedet a zebrán. Hiába hívnád a rendőrséget, hogy jöjjenek ki helyszínelni, széttárnák a kezüket, ez nem az ő dolguk ezentúl. Elmész a bíróságra, hogy harcolj az igazadért, megbüntessék a vétkest, de kezedbe nyomnak az iktatóban egy tízmillió forintos sárga csekket: fizesd be előbb, aztán majd foglalkozunk az ügyeddel. Ha igazad van a végén, persze visszakapod a lóvét, de ha mondjuk az ellenfelednek jobb ügyvédje van, és nem minden panaszodat fogadja el a bíróság, akkor buktad a befizetett pénzedet.
Mérgedben írsz egy levelet a belügyminiszternek, hogyan lehetséges mindez 2013-ban? Mire postafordultával kapsz egy választ: nagyon precíz és pontos az érvényben levő KRESZ, mindenben megfelel az európai normáknak, mi pedig mindenkit nagyon szigorúan levizsgáztatunk mielőtt jogosítványt szerez. Ha pedig kár ér téged kedves állampolgár, lehetőséged van bármikor a független bíróságokhoz fordulni, de ne hátráltasd az ő életüket se feleslegesen, azért kell leszurkolnod ennyi pénzt előre.

Ez, a szinte elképzelhetetlen falansztervilág fogad, ha napjainkban egy állami vagy önkormányzati közbeszerzésnél mutyival találkoznál és netán úgy gondolnád nem teljesen tisztességesen történt adóforintjaidnak a felhasználása. A hazai közbeszerzéseknél - ahol több pénzt költenek el az állami szervek egy év alatt, mint amennyit személyi jövedelemadó formájában az összes adózó befizet - napjainkra teljesen megszűnt a bűnüldözés és az egyén kezéből is kivették a jogorvoslat gyakorlati lehetőségét. Azok a hivatalok, melyeknek kötelességük lenne dolguk a csalók, bűnösök felderítése, részben hiányzik a rendszerből, a meglevők pedig semmit sem tesznek e téren.

A közbeszerzési jog elvben lehetővé teszi, hogy az Adóhivatalhoz hasonlóan mérlegelhessen az ajánlatkérő az áron kívül egyéb szempontokat is a beszerzésnél. De hogy ennek mértéke mikor lépi át az ésszerűség és jó ízlés határát afölött az állam jótékonyan szemet huny, és jobban teszed, ha te sem firtatod ezeket Horváth András NAV dolgozó példája után. Az elmúlt két évben már nemigen olvasunk szabálytalan közbeszerzésekről. Megszűntek volna tisztességtelen eljárások? Aligha. A kormány döntött úgy, hogy az egekbe emeli a közbeszerzési szabálytalanságokat bejelenteni kívánókkal szemben jogorvoslati díjakat.

De, nézzük, hogy működne ez ma a gyakorlatban: X állami szerv eldönti, középkategóriájú autókat akar venni magának. Megfelelne neki a Ford Focus, Opel Astra, Toyota Corolla, Renault Megane, Kia Ceed vagy a többi középkategóriás autó is. Ki tudja miért, ennek az állami szervnek a vezetője nem szeretné ha mással járnának a dolgozói mint Astrával. Hogy hogynem olyan műszaki követelmények lesznek megállapítva ebben a közbeszerzésben, aminek csak az Astra tud megfelelni az adott kategórián belül.  Ilyen mondjuk a tengelytávolsága az autónak. (Persze tanultunk a fenti malőrből, és már nem zárunk minden más gyártmányt ki a versenyből.) Nos, tegyük fel az Opel Astra tengelytávolsága a leghosszabb, a többieké néhány centivel rövidebb (Hogy néhány centi tengelytávolságnak plusz mínusz az égvilágon semmi gyakorlati jelentősége nincs, azt most hagyjuk.) Megjelenik a közbeszerzési felhívás, lezajlik az eljárás, és végül csak az Opel tesz ajánlatot egyedül. Nincs jogorvoslat, nem jelentenek fel senkit, és innentől fogva ez egy teljesen szabályos eljárás volt. Vizsgálhatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az Állami Számvevőszék, vagy az atyaúristen is utólag, ez egy teljesen szabályos, nyilvános közbeszerzés volt. 
De miért nem jelentette fel senki ezt a közbeszerzést? Nem vette volna észre senki, hogy valami nem stimmel? Dehogynem. Pl. valamennyi versenytársa az Opelnek pontosan tudta, hogy mi zajlik a háttérben, csak ha elment volna a Döntőbizottságra 1. be kellett volna fizetnie az immár több millió forintra rúgó igazgatási szolgáltatási díjat 2. jó eséllyel elutasították volna a jogorvoslati kérelmét. Jelen esetben nem volt ugyanis jogsértő a kiírás, mivel a versenytárs a jog betűi szerint el tudott volna indulni a közbeszerzésen, mert rendelkezett olyan autóval ami belefért volna a kiírás feltételeibe. A Ford például megajánlhatta volna egy nagyobb kategóriájú autóját a Mondeót, ugyanakkor ennek semmi esélye nem lett volna nyernie az árversenyen az Astrával szemben. A Döntőbizottsági gyakorlat szerint a fenti feltételek meghatározása jelenleg Magyarországon nem törvénysértő. Ez a fórum ugyanis nem az állam nevében a bűnt vagy a közpénzek hatékony felhasználását ellenőrzi, hanem jogelméleti vitákat hivatott eldönteni. 
Adóforintjaid jelentős része kedves állampolgár úgy vándorolhat magánzsebekbe - melyet még a kormány felmérései is elismernek - hogy mára már senki nem üldözi a vesztegetést, a korrupciót. Ha pedig te mint jóérzésű állampolgár tennéd ezt meg, garantált, hogy az egzisztenciádat kockáztatod vele. Akár azzal ha kifizeted az akár huszonötmillió forintba is kerülő jogorvoslati díjat, akár ha Horváth András példáját követve a nyilvánosság felé fordulsz.

66 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovevincent.blog.hu/api/trackback/id/tr485704522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Quixote de la Ferko 2013.12.23. 15:10:02

Ebben az évben egy fillér adót nem fizettem. Erre varrjál gombot. Tőlem nem lopnak a gyökér fideszesek.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.12.23. 15:17:39

nem ertem, ez miert MOST lett problema?

kaskala 2013.12.23. 15:25:40

Don Quixote de la Ferko
Akkor te nem élsz itthon, mert különben legalább áfát biztos fizetsz.

Pan Modry 2013.12.23. 15:40:55

En sem elek otthon halistennek, orulok hogy ennek a gusztustalan bunozo bagazsnak immaron csak azt a kis adot fizetem, amennyit a nehany nap alatt elkoltok amig mo on vagyok.
Budos balkani mentalitas az egesz, hudejo hogy a hatam mogott hagytam!

martineden 2013.12.23. 15:43:03

nem ertem, ez miert MOST lett problema?...Hulye fidesz csicska.Mert szavaztal a csur=ti ciganyra?Azert hogy o lopjon,vagy hogy megszunjon a lopas?Bar mar a fidesz szazszorosan lekorozte a szocikat megis van ilyten barom mint te.Nem is keves

Ay 2013.12.23. 15:46:26

@visszakettopadlogaz: Nekem pl ez régóta problémám.

Szóljatok, ha megyünk majd ezeket a korrupt állatokat halomra gyilkolni családostul, mert jövök ezer örömmel.

Nincsenek sokan: max a társadalom 1%-a amelytől első körben meg kellene szabadulni, s ennyi selejt még a Samsungnál is belefér...

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.12.23. 15:59:00

@Ay: hat legyilkolni nem is kell, eleg ha kikerulnek a hatalombol es elnek 47.000ftbol / ho, nem per nap. Ugyis azt mondjak hogy annyi eleg havonta, akkor rajta hat, meg lehet mutatni tavasztol.

el kell menni szavazni, egyszeru ez.

nyikk 2013.12.23. 16:04:08

@visszakettopadlogaz: Sajnos szavazni már kevés, tudod azt te is.

Larry Silverstein 2013.12.23. 16:23:00

Poszt:

Megsemmisítették az eljárást:

Mi következik ebből? Sírsz micsoda korrupció van.

Larry Silverstein 2013.12.23. 16:24:19

@Pan Modry: Nem tetszik a KD döntése? Vagy csak olvasni nem tudsz?

Larry Silverstein 2013.12.23. 16:25:35

@Ay: Régóta az a prolémád hogy a poszt szerint az állam nem korrupt?

Vagy velem örülsz?

xvxvxv 2013.12.23. 16:35:42

@Larry Silverstein: se kutyád, se macskád, mi? csak a párthited... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Pan Modry 2013.12.23. 16:37:03

@Larry Silverstein:
Nem latom hogy ilyenek miatt fejek hullananak az allamigazgatasban. Ugyhogy tovabbra is szarok vagytok, vegyetek peldat szlovakiarol vagy csehorszagrol!

orgoványi erdőjáró 2013.12.23. 16:37:41

Az eljárást megsemmisítették, újra indul az egész. Ennek ismertetése nélkül csak egy nyomorult ballibbant hangulatkeltés az egész.

Larry Silverstein 2013.12.23. 16:42:59

@Pan Modry: Ja hogy megsemmisíették a kiírást az nem jó?

Bajnai megmutatja majd hogy kell? De hogyan ha nem kerül a Parlamentbe?

David Bowman 2013.12.23. 16:46:58

@Pan Modry: Ahol jobb a közélet, ott rosszabb az időjárás.

Publius Decius Mus 2013.12.23. 16:50:51

Szánalmas gyökér posztíró és kommerek!

Németországban, Franciaországban, stb. ugyanez megy. És még azt sem értettétek meg miért. Mert az Astra jó része itt készül! Vagyis magyar munkahelyeket támogat. Szerintetek a németek kiírnak egy olyan pályázatot amit magyar cég nyerhet meg? Még az EU-s pénzeket is úgy adják nekünk, ha ők nyerhetik meg a pályázatokat.

Komolyan mintha egy óvodában lenne az ember, érzelmek és babonák, meg a felszín kapargatása!

prakp 2013.12.23. 17:38:52

@Publius Decius Mus: Khm, azt hiszem, elkerülte a figyelmedet, hogy itt zsebre szabják a pályázatot, nem munkahelyre. (Ergó, az Astra csak példa volt...)

Larry Silverstein 2013.12.23. 17:41:55

@prakp: Mondjuk az Astra qrvára nem példa volt, hane konkrétan ez volt a kiírásban.

prakp 2013.12.23. 17:51:53

@Larry Silverstein: Szóval akkor: amíg a fent említett országokban a nemzet érdeke a fontos, addig itt az adott tisztségviselő zsebe. Ez bármilyen közbeszerzésnél tetten érhető, minden szinten, ezért az Astra helyett írhattunk volna X márkát is. Mint ahogy a belügynél meg a PoHu a nyerő.

Larry Silverstein 2013.12.23. 17:59:17

@prakp: Ebben a posztban arról van szó hogy megszüntettek egy gyanús közbeszerzést...

Na sírhacc tovább.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.23. 18:04:42

Hát igen..

Nehéz az MSZP-SZDSZ kormány által beiktatott kivételezéseket felszámolni.
8 év alatt kiépítették az állami korrupciót minden szinten.
Idő kell az elpusztítására.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.12.23. 18:37:25

@Publius Decius Mus: Ne zavarjon, hogy vagy tíz éve egy fia Astrát nem gyártottak Szentgotthárdon.

nincs1itt 2013.12.23. 18:39:01

@Larry Silverstein: Má' megen magyarázod a magyarázhatatlant?? Figyelj, az Astra is túlzás ezeknek, de amikor a NAV, úgy ír ki egy beszerzési pályázatot, hogy az már NER-esek szemét is csípi, akkor az NEM azt jelenti, hogy: "Húúúúú, de kijafaxagyerek, aki megszüntette a törvénytelenséget", hanem annyit, hogy ez MINDENNAPOS, GYAKORLAT, ott Háccsó Hátasztánban, mondjuk a Porsche Hungária dörzsölte fel a NAV-ot, mert nem a VW Golf/Jetta lett a befutó, pedig meghálálták volna... Na ez ott a nagy baj!! Ott a balkán felső szélén...

@Publius Decius Mus: Nem! Nem ez megy! egyszer kellene csak átlépned a határt, nyugati irányban és meglepődnél! Természetesen ott is van korrupció, de ez azért erős! A NAV, baz+ ez nem jelent senkinek semmit????

nincs1itt 2013.12.23. 18:40:27

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te meg menj az édes anyádba gátőrnek!
Olyan sötét vagy, hogy melletted egy vödör korom, atomvillanás!

Larry Silverstein 2013.12.23. 18:44:19

@Vajda Gábor (Gabor_V): De Astra alkatrészt igen.

Egyébként ez így megyen a nemzetiszocializmusban:

X gyár mennyit ruházol be hogy csak te nyerhesd a közbeszerzést?

Ezzel egyetért mindenki aki nem síkhülye.

Larry Silverstein 2013.12.23. 18:48:06

@nincs_itt: Ha jól emléxem a német adóhivatal CD-n árulta a német adózók adatait 2-3 éve.

Az amerikai IRS-t meg Obamaki ráküldte a pol. ellenfelekre, az idei legnagyobb USA belpol. botrány volt a makicare mellett.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.12.23. 18:53:15

@Larry Silverstein: Motorokat gyártanak, melyek mennek mindenféle típusokba.

Ez így elég erőltetett, ebből a pár darab motorból nagyon nem fog profitálni különöseben a 'gotthárdi gyár, pláne, hogy nem közvetlenül adják el valami nagy pénzekért, hanem megy az összeszerelő üzembe termelési áron.

Stratégiai lépésnek fel lehet fogni, persze, de így sem etikus.

J.László 2013.12.23. 18:57:03

@Larry Silverstein:
Németországban most négyötöde van a kormánynak. Épül ott is a kommunizmus.

Larry Silverstein 2013.12.23. 18:58:55

@J.László: Jó nekik hogy összefogtak, mindenesetre az koala kormány Orbán 2/3-a többet ér mint az a 4/5.

nincs1itt 2013.12.23. 19:04:58

@Larry Silverstein: Nem jól emléxel... Az adócsaló németek/külföldiek adatait hozta nyilvánosságra, lásd még ciprusi off-shore végek...
Buta fidióta vagy!

nincs1itt 2013.12.23. 19:06:17

@Larry Silverstein: Ja, az IRS, bizony, Al Capone-t is adó-vizsgálat küldte börtönbe. Tudod a világ boldogabb tájain, nem népi sport az adócsalás! Természetesen van mindenhol!

nincs1itt 2013.12.23. 19:10:45

@Larry Silverstein: Bizony, láccik is a német elhanyagolható termelésen és befolyáson, hogy a Bonsai-Duce 2/3-a mennyit is ér!! Gyakorlatilag az egész világ előtte térdel és szereti!
Ne légy már ennyire sötét, nem áll jól!

nincs1itt 2013.12.23. 19:11:49

@Larry Silverstein: Kicsi rigó, a GM, alias Opel, a beruházást Romániába vitte, ahogy a Mercedes és az Audi is... Ez sem jött be...

Larry Silverstein 2013.12.23. 19:14:14

@nincs_itt: Milyen beruházást?

Akkor ezért szüntették meg a NAV kiírást? Örülök hogy vki azért figyel.

Netuddki. 2013.12.23. 19:15:22

@Publius Decius Mus: "Mert az Astra jó része itt készül!"

Balfasz fideszes! Utoljára az antalljóska idejében gyártottak itt Opelt. 4500 darabot. Azt is azért, hogy az akkori balfasz kormány el tudja mondani, hogy Magyarországon van autógyártás. Most csak motort és sebváltót gyártanak. Ezekhez az utolsó kis csavart is Amerikából hozzák.
Na, ezzel jól átbaszott titeket a vajdátok balfaszok!

Larry Silverstein 2013.12.23. 19:15:29

@nincs_itt: Örülnék ha már ott laknál a világ boldogabb tájain.

J.László 2013.12.23. 19:15:52

@Larry Silverstein:
Természetesen ironikusan gondoltam.

Larry Silverstein 2013.12.23. 19:18:53

@kovi1970: Ma már előreléptek sokkal nagyobb termelés megy Szentgotthárdon mint Antall idején. Az meg senkit se érdekel hol van a végszerelde, csak a munkahely a fontos, amiben Orbán remekel!

nincs1itt 2013.12.23. 19:19:10

@Larry Silverstein: Semmi komolyat, kicsi fidióta, csak a FEJLESZTÉST, tudod, amitől jobb, biztonságosabb, kényelmesebb lesz az autó... A Mercedes és az Audi a váltó és futómű fejlesztést és gyártást, a GM/Opel a motor fejlesztést...
Tudod, nem csak a magyar nyelvű hírforrásokat, különösen NEM a fideszeseket kellene olvasgatni...
Ja, még valamit, a NAV, mint a törvényesség egyik őre, olyan kiírást tesz közzé, ami törvénytelen?
Ez egy kicsit sem zavar?? Te tényleg meg tudod magyarázni magadnak, hogy ez ott és úgy rendben van?

nincs1itt 2013.12.23. 19:21:20

@Larry Silverstein: Nekem már jó! Itt lakom! Na, nem Háccsó Hátasztánban! Remek az életem, nyugalom és kiszámíthatóság az osztályrészem a kemény, szakszerű munkámért! Te meg ott dagonyázol, mert tehetségtelen, gyáva, tagja vagy a NER-nek, aki mindent MÁSOKTÓL vár!

nincs1itt 2013.12.23. 19:23:14

@Larry Silverstein: Remekel?? Tényleg??? Hát...
Nem baj, Neked ott jó, akkor legyen neked karácsony!!
Tudod, hogy a Szt.gothárdi gyár mennyi dolgozót foglalkoztat?

J.László 2013.12.23. 19:24:03

@nincs_itt:
A mentális problémáidat szerintem ne itt kezeld.

Larry Silverstein 2013.12.23. 19:28:35

@nincs_itt: Ha szerinted nem remekel gyere és mondd el a véleményedet tavasszal!

Szeretettel várunk!

Netuddki. 2013.12.23. 19:32:55

@Larry Silverstein: Oszt mekkora kisfácán?
A munkahelyekről meg annyit, hogy 100db új munkahelyet is úgy tud a vajdád és a médiája előadni mintha egyenesen megszűnt volna Magyarországon a munkanélküliség. Nem mintha ez az új 100 munkahely az ő érdeme lenne. A versenyszférában meg főleg. Amihez ért az a munkanélküliek közmunkássá átnevezése. Pár fideszes "kapitalistának" meg biztos megéri ha minimálbérnél kevesebbért foglalkoztathat embereket, amivel "extraprofitra" tehet szert.

nincs1itt 2013.12.23. 19:34:42

@J.László: László, ne személyeskedj! Nekem nincs mentális problémám, a fidiótákkal(veled) ellentétben.
Szóval, cáfolj, vagy érvelj. Vagy takarodj vissza a tyúkszaros odúdba.

Netuddki. 2013.12.23. 19:35:30

@Larry Silverstein: Nyugi kisfácán! Ott leszünk:
varanus.blog.hu/2013/12/23/a_csik_zenekar_esete_a_keretlen_szinpadi_bohoccal

Nagy lesz a pofáraesés, meg utána az életszínvonalromlás ha nem a vajdád "nyer". Muhaha!

J.László 2013.12.23. 19:36:16

@nincs_itt:
Aki a blogszférában fényezi magát, ahol nem ismeri senki, az a kudarcait kompenzálja.

nincs1itt 2013.12.23. 19:36:23

@Larry Silverstein: Tudod, magasról teszek a szavazásra, van ahol van értelme, ott meg is teszem, mert megtehetem!
A hozzád hasonló + J.László-k hidegen hagynak!

nincs1itt 2013.12.23. 19:37:27

@J.László: Szerencsétlen hülye vagy! Frusztrált, hazug kis senki!

nyomasek 2013.12.23. 20:04:49

A német állami beszerzéseken szinte csak német beszállító nyer. Az utolsó csavarig német minden. Ja hogy ők megtehetik, itt meg a sok nyomoronc azon sír, mér nem a kínai nyert :) Bal, jobb, bal, jobb, mennek a majmok :)

Larry Silverstein 2013.12.23. 20:15:43

@kovi1970: Már nagyon várom, hozzál még 2 embert!

Larry Silverstein 2013.12.23. 20:16:44

@nincs_itt: A szavazásra magasról teszel?

Nagyon szomorú vagyok, és nem is értem hogy mit keresel akkor itt.

Rodolfo63 2013.12.23. 21:02:28

ugyan egy fontos problémára hívta fel a poszter a figyelmet, azonban megemlíteném, hogy az adóhivatalnak az összes posztban felsorolt márka közül igenis az oper astrára kell kiírnia a közbeszerzést - hogy miért? MERT EZT GYÁRTJÁK MAGYARORSZÁGON!!!

Kepa 2013.12.23. 21:12:38

Hiaba, a balkan Becs utan kezdodik ! (marmint europabol nezve )

Felek tole, hogy ez rosszabb lesz, jovore, a valasztasok utan !

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.12.23. 21:44:03

@orgoványi erdőjáró: Tehát szerinted az, hogy egy ilyen kiírás megjelenik, és végig is megy, az rendjén való.

Larry Silverstein 2013.12.23. 21:46:39

@gusthy1: Teljesen. Különben nem ment végig. És bekaphatod.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.12.23. 22:00:43

@Don Quixote de la Ferko: nem baj, eltartunk. Légy büszke rá. (Egy nem fideszes)

nincs1itt 2013.12.23. 23:13:48

@Larry Silverstein: Te is szavazol, NEM választasz!!! Mert választásod nincs! Nézz rá a kézfejedre, mennyi ujjat látsz? Azok az ujjak csak megjelenésükben különbözőek, de egy agy irányítja azokat.
Tényleg elárulod, hogy miben különböznek a politikai pártok, ott nálatok?
Mert 23 év tapasztalata elég kell, hogy legyen a pontos vélemény alkotáshoz!
Balliberális oldal = tolvajok, hazudozók, a jobboldal mivel = ??? Csak nem ugyanazzal? De, ugyanazzal!! Akkor eredj és szavazz, mert jobb nem lesz, csak másképpen rossz. Ha ez sem tűnt fel, akkor tényleg sajnállak.

Don Quixote de la Ferko 2013.12.24. 09:10:08

@enpera:
Ez a lényeg, seggfej fideszes. Dolgozz, hogy minél több jusson nekem.

Don Quixote de la Ferko 2013.12.24. 09:12:15

@nincs_itt:

Korrekt megfogalmazás. Nehéz változást várni ott, ahol a jobboldal legfőbb tulajdonsága az, hogy a tolvajlást csak akkor ítéli el ha azt nem az ő kutyájának a kölyke műveli.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.12.24. 10:01:40

@Don Quixote de la Ferko: seggfej fideszes a jó kurva anyád. De dolgozom, sokat adózom, MIATTAD ingyenélő.

Don Quixote de la Ferko 2013.12.24. 11:27:11

@enpera:

Helyes. Ezért vagy tartva, buta fideszes.
süti beállítások módosítása