HTML

vincent

Friss topikok

Címkék

Lemutyizott antikorrupciós kampány

2014.03.03. 14:35 ilovevincent

Eljutottunk oda, hogy már a kormány antikorrupciós PR kampányát is belengte a korrupció gyanúja. Közel 100 millió Forint értékben akarta népszerűsíteni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a korrupcióellenes erőfeszítéseit, de úgy tűnik még ezt is lemutyizták. A pénzek elköltését felügyelő MAG Zrt. hivatalból jogorvoslati eljárást indított a Közbeszerzési Döntőbizottságon, mivel úgy vélte jogsértő módon mellőzték a nyílt versenyeztetést. Később rejtélyes okokból visszavonták a jogorvoslati kérelmet. A MAG Zrt. jogorvoslat indításának hátterében az állt, hogy úgy választották szét a beszerzéseket négy részre, hogy ne kelljen nyílt pályázatban megversenyeztetni a PR kampányt. 

Két reklámszerződést már megkötött a KIM abból a négy "korrupció megelőzése és a közigazgatásfejlesztés áttekintése" témájú reklámszerződésből melynek egyikét 24,9 millió forinton kötötték meg, százezer forinttal a huszonötmilliós hatérérték alatt, mely felett már kötelező nyílt versenyt kiírni. A második, húszmilliós szerződés érdekessége, hogy 13 millióért is akadt volna ajánlattevő, mely elvégezte volna a feladatot, de a drágább ajánlatra kötöttek szerződést mégis. A harmadik, szintén húszmilliós beszerzés érdekessége, hogy azért hiúsult meg a szerződéskötés, mert az egyetlen ajánlattevő 9 perccel később nyújtotta be ajánlatát a határidőhöz képest, és azt is csak elektronikusan, a formai előírásokra fittyet hányva.

Sietős lehetett a KIM-nek az antikorrupciós propaganda elindítása: a reklámszerződéseket már január 14.-én, és január 20.-án aláírták, aznap, amikor a MAG Zrt. a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult. Az igazi kérdés, hogy miért vonta vissza a jogrvoslatát a MAG Zrt, mikor megalapozott gyanúja nyomán fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovevincent.blog.hu/api/trackback/id/tr515841437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása